patong-beach

Patong Beach

Stranden og Patongs to hovedgader danner tre parallelle hovedlinjer med en mængde små forbindelsesgader imellem, som tilsammen danner et næsten sammenhængende indkøbs- og forlystelsescentrum.

Fra den ene ende til den anden er Patong tre kilometer lang, så man befinder sig aldrig langt fra noget. Men det konstante mylder af mennesker gør, at det kan være svært at finde rundt. Giv dig god tid hvis du skal finde en bestemt butik eller bar. De lokale kort er langt fra særlig præcise, og skiltningen er heller ikke noget videre.

Er man usikker på, hvad vej man skal, kan man altid starte på Bangla Road. Den ligger nogenlunde midt i Patong og lokker med flere store diskoteker. På Bangla Road er der også masser af mere eller mindre højlydte barer og restauranter, hvor man både kan indlede og afslutte aftenen. På det seneste er der dukket flere og flere “girlie bars” op her, og selvom der er langt til Pattaya, så kan man, hvis man er en mand, føle et vist ubehag ved al den uønskede opmærksomhed.

Patong beach – shopping og liv

Det er her, man finder det største og det mest brogede forlystelsesliv på Phuket. Nogle synes, at det er lige i overkanten og søger til Karon Beach eller Kata Beach, men ønsker man en ferie, hvor der er lige langt til fornøjelserne som til stranden og shoppingmulighederne, så er Patong det rette valg.

En tur ned ad en af hovedgaderne, Thawiwong Road, fører dig forbi utallige butikker, som sælger det meste af, hvad man kan forestille sig inden for piratkopier, tasker, dvd’er, kunsthåndværk, udflugter, skræddere, mad og fornøjelser. Og på samme måde er det med de fleste af Patongs gader. Handlen står på fra morgen til sen aften og forlystelseslivet lidt længere. De sidste gæster finder ikke hjemad før end ved 2-3-tiden om morgenen.

Men Patong ville ikke være så populær, hvis det ikke også var for stranden, et nødvendigt supplement til byens mere neonglitrende fornøjelser. Her tilbringer man dagene med massage, paragliding, vandski eller andre strandaktiviteter, og man kan også vælge bare at leje en liggestol og nyde solen.