Kata Beach

Kata Beach

Kata Beach opdeles normalt i to dele; Kata Yai og Kata Noi. Altså store og lille Kata. Man i daglig tale taler man kun om Kata Beach og Kata Noi.

Kata Beach er den nordlige del og den, som har mest at tilbyde med hensyn til forlystelser, shoppingmuligheder og indkvartering. I den nordlige ende af Kata Beach er bebyggelsen ret tæt, og her er tilpasningen til turisterne gået så langt, at man tilbyder madder med “hjemmelavet leverpostej” og andre lækkerier.

Det er en slags Patong light men ikke lige så stort. Her er dog et stort og velassorteret supermarked, hvor man kan købe alt fra babymad til batterier. Går man videre sydpå, sker der ikke særlig meget på en strækning, hvor stranden er optaget af et gigantisk Club Med-hotel. På den side af vejen, som vender indad mod land, finder man derimod noget interessant: thailandske gadekøkkener af den slags, som thailænderne selv benytter. Skulle du blive træt af turistmenuerne, er det her, du skal gå hen for lidt afveksling.

Club Med slutter til sidst, og man kommer frem til det andet centrum af Kata Beach i den sydlige ende. Her er der mange muligheder for den, som vil have skræddersyet et jakkesæt, veksle penge, nyde en drink eller benytte nogle af de andre turistaktiviteter ud over stranden. Yderligere nogle hundrede meter længere fremme går vejen opad over en høj.

På den anden side ligger Kata Noi, også med butikker osv. men langt færre end i Kata Beach. Man går fra den ene ende af Kata Noi til den anden på et kvarter, større er rejsemålet ikke. Går man mellem Kata Beach og Kata Noi, skal man regne med tyve svedige minutter. Det er bedre at tage en tuk-tuk. Det koster ca. 250 baht, og de findes overalt, men et godt sted at udgå fra er torvet i Kata Beach lige nord for The Boathouse, hvor der er en taxiholdeplads.

Kata Beach – et af de roligste strande

Kata Beach plejer at blive beskrevet som et af de roligste rejsemål på den sydlige halvdel af Phukets vestkyst. Men udviklingen går stærkt, og i dag er der lige så meget at vælge mellem i Kata Beach som på rejsemålene længere nordpå. Alligevel er det her, men skal rejse hen, hvis man vil undgå det mest højlydte forlystelsesliv og de mest ihærdige sælgere og desuden få lidt mere for pengene.

Af de to strande i Kata Beach er Kata Noi, eller lille Kata, den roligste, måske fordi Kata Noi er domineret af større hoteller først og fremmest rettet mod charterturister. Men da dette er Thailand, tager man sig godt af alle de besøgende, charter eller ej, og her er også restauranter, barer og guesthouses for de, der blot vil nyde strandene i Kata Beach i et par dage, inden de rejser videre.

Kata Noi Beach

Lille, hyggelig strand syd for Kata. Stranden er ganske vist fyldt med liggestole og parasoller, men tempoet er roligere, og her er færre besøgende end på Kata Beach. Desuden slipper man for undervandsstrøm på grund af de klippefyldte odder på begge sider af stranden. Ønsker man at snorkle, gør man det bedst ved disse odder – der er mest at se her. Også på denne strand kan man tage en tur på vandscooter eller prøve parasailing eller bananbåd, hvis man har lyst til det.