Karon Beach

Karon Beach

Mellem Karon Beach og Kata Beach strækker Thanon Patak sig med en mere eller mindre ubrudt række af etablissementer, som sørger for ethvert af turisternes behov. På typisk thailandsk vis ligger der bag denne række et mylder af større og mindre attraktioner såsom videobarer, skræddere og butikker med det næst nyeste inden for strandartikler.

Du kan slentre op fra rundkørslen i Karons nordlige ende og tage et kig på Thanon Patak, der hvor den går ind bag om Karon. Dette er en slags Patong i miniature med rækker af mere eller mindre pæne barer afbrudt af det sædvanlige udbud af butikker, skræddere, massører og andre, som plejer at holde til der, hvor der er chance for at tjene en skilling.

Karons sydlige centrum kan siges at være mere familieorienteret. Her er der en roligere stemning, og det henvender sig til et bredere publikum. Ca. midt i Karon ligger der et mere eller mindre improviseret shoppingcentrum lige ved Thanon Patak. Langs alt dette, på den anden side af Thanon Patak, ligger Karons strand med en ret afslappet stemning og god plads selv i højsæsonen.

Karon Beach – det rolige alternativ til Patong Beach

Karon Beach har et velfortjent ry som det mere rolige alternativ til Patong. I Karon Beach er de handlende mindre påtrængende, og lydniveauet er lavere end i nabobyen 20 kilometer mod nord. Men det betyder ikke, at der er færre muligheder i Karon Beach. Alt, hvad der findes i Patong, findes også her men i mindre skala. Her er tilstrækkeligt med restauranter, barer og butikker til en ferieuge eller to, og selvom stranden måske ikke hører blandt Phukets bedste, så er den så lang, at der sjældent bliver trængsel.

Og det er netop derfor, mange vælger Karon Beach, for rejsemålet er roligere og mindre intenst end f.eks. Patong. En anden stor fordel med Karon Beach er, at man nemt kan komme til strande, byer og seværdigheder rundt omkring på Phuket som f.eks. til den smukke Freedom Beach, Phuket by eller en aften i Patong, som man nemt kommer til med taxi eller tuk-tuk for ca. 400 baht.